Με την κατάσταση που επικρατεί όλο και περισσότεροι άνθρωποι υιοθετούν την βιοκλιματική αρχιτεκτονική και την εφαρμόζουν στις κτιριακές εγκαταστάσεις τους.

Βιοκλιματική νοείται η αρχιτεκτονική οικοδομημάτων που εκμεταλλεύεται στα μέγιστα τα οφέλη του μικροκλίματος της εκάστοτε περιοχής.

Βάση αυτής δημιουργούνται επί το πλείστον ιδανικές συνθήκες θερμότητας και αερισμού με απόλυτα φυσικό τρόπο.

Ουσιαστικά ο σχεδιασμός των βιοκλιματικών κτιρίων χρησιμοποιεί αποδοτικά τον φυσικό αερισμό και αποθηκεύει ηλιακή θερμότητα στα οικοδομικά υλικά.

Το πρωτοπόρο μοντέλο της βιοκλιματικής πέργκολας που είναι εξολοκλήρου από αλουμίνιο, είναι προϊόν που δημιουργήθηκε στα πρότυπα πράσινης και οικολογικής συνείδησης και συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και αποδίδει τα μέγιστα οφέλη με την εκμετάλλευση φυσικών καιρικών φαινομένων.

 

Η ειδική κατασκευή της δημιουργεί ιδανικές συνθήκες καθώς βοηθάει στην εξισορρόπηση της ψύξης και της θέρμανσης του κτιρίου.

Η ρυθμιζόμενη κλίση που μπορείτε να προσδώσετε στις περσίδες αλουμινίου  που έχει η πέργκολα , επιτρέπουν στον αέρα να ανανεώνεται δημιουργώντας ένα σύστημα φυσικού κλιματισμού , καθώς επίσης αξιοποιεί τον φυσικό φωτισμό που εισέρχεται από αυτές.

 

Η δυνατότητα προσθήκης ειδικής μόνωσης στο εσωτερικό των περσίδων επιτυγχάνει σημαντική μείωση του ποσοστού θερμοκρασίας που εισχωρεί κάτω από την κατασκευή .Ο επίπεδος σχεδιασμός και οι εσωτερικές υδρορροές της κατασκευής πετυχαίνουν την απόλυτη στεγανοποίηση του συστήματος.
Είναι απαραίτητη η μελέτη του χώρου για την σωστή τοποθέτηση του βιοκλιματικού συστήματος έτσι ώστε να αξιοποιείται στα μέγιστα η ηλιακή ακτινοβολία το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα και να αποτρέπεται η υπερθέρμανση του κτιρίου την Άνοιξη και το Καλοκαίρι.

 

Επίσης σε περιόδους ψυχρού καιρού με την περιμετρική κάλυψη με κάθετες κατασκευές διαφάνειας είτε με συστήματα υάλωσης γίνεται μόνωση του χώρου και διατηρείται η θερμοκρασία σε καλά επίπεδα με τη βοήθεια εσωτερικών πηγών θερμότητας.
Ακόμη ο συνδυασμός της βιοκλιματικής πέργκολας με την εξωτερική βλάστηση που θα προστεθεί στην ταράτσα/αυλή/βεράντα θα προσφέρει πιο ισχυρά οφέλη .

Καταλήγουμε λοιπόν ότι το μοντέλο της βιοκλιματικής πέργκολας είναι ιδανικό για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας συγκριτικά με άλλα συμβατικά μοντέλα συστημάτων σκίασης καθώς μειώνει τις χρηματικές δαπάνες και το ενεργειακό κόστος και συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων.

Ως υποστηρικτής της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής η ΑΦΟΙ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΟΕ σας προτείνει τα “GIANNAKAKIS GREEN” συστήματα σκίασης οικολογικού χαρακτήρα για πληθώρα ωφελειών και απόλυτη προστασία.