ΚΑΜΠΥΛΩΤΗ ΠΕΡΓΚΟΛΑ, ΣΚΙΑΘΟΣ

Σύστημα μετακινούμενης ανοιγοκλειώμενης αυτοστηριζόμενης πέργκολας σε 6 κολώνες αλουμινίου. Η κάλυψη της οροφής πραγματοποιήθηκε με πέργκολα καμπυλωτής μορφής.

Η καμπυλωτή μορφή της πέργκολας προσδίδει ιδιαίτερη αισθητική και χαρίζει μια διαφορετική νότα στον χώρο καθώς επίσης προσφέρει προστασία από την βροχή και τον ήλιο. Η περιμετρική κάλυψη έγινε με κασονέτα που εσωκλείουν διαφανή ζελατίνη. Η βαφή των αλουμινίων έγινε σε κωδικό RAL1013 .Συνολική κάλυψη χώρου 62τ.μ.

Στην πέργκολα χρησιμοποιήθηκε ύφασμα ειδικού υλικού σκίασης «PVC» υψηλής τεχνολογίας 3 στρωμάτων για προστασία από τις «UV»ακτίνες του ήλιου .Επίσης το ύφασμα είναι αδιάβροχο αποτρέποντας το νερό να λιμνάζει στην κατασκευή, καθώς επίσης τοποθετούνται υδρορροές που οδηγούν τα νερά στο έδαφος. Η κατασκευή της πέργκολας έχει αντοχή ανεμοπίεσης 7 μποφόρ. Στα κενά ημικύκλια μπροστά και πίσω της κατασκευής έχει τοποθετηθεί πολυκαρβονικό μασίφ 5χιλιοστών.Τα κασονέτα στο επάνω μέρος φέρουν κέλυφος αλουμινίου που εσωκλείει την διαφανή ζελατίνη, τον άξονα και τον μηχανισμό για μεγαλύτερη προστασία. Στο κάτω μέρος της διαφάνειας υπάρχει παράλληλο αλουμίνιο αντίβαρο το οποίο κινείται σε πλαϊνούς οδηγούς με βουρτσάκι το οποίο προσδίδει μεγαλύτερη μόνωση. Η διάφανης ζελατίνα πέραν της προστασίας που προσφέρει από το ψύχος και τον άνεμο, διατηρεί την θερμοκρασία που προέρχεται από εσωτερικές πηγές ενέργειας του χώρου.

Νέα και Άρθρα

Copyright © 2021 ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ, all right reserved.